Ordet og tilstanden ”hygge” er efterhånden blevet et brand og eksportvare for det nordiske folk, hvor det reklameres som noget der ikke kan kopieres eller efterlignes af andre lande eller kulturer. Ordet stammer oprindeligt fra Norge, hvor det betød noget lignende at trøste eller give noget mod og glæde og føle sig tryg. Det dateres 200 år tilbage i dansk historie, og er blevet brugt af store danske forfattere såsom Tove Ditlevsen og H.C. Andersen. Det var faktisk middelklassen, som tog hyggen til sig, hvor hjemmet skulle være et sted man kunne slappe af, fyldt med tryghed, stabilitet og et sted man kunne have det godt. Specielt efter to krigsnederlag til tyskerne, krævede det at danskerne kunne se indad og rykke tættere sammen i et endnu mindre land.
Flere mener, at ordet ”hygge” har overlevet tidens tag ved at folk bliver mere pacet, stresset og digitaliseret, hvilket kræver et modspil, og her kommer hyggen ind i billedet. Det er derfor lige så relevant i dag, som det var for 200 år siden. Derfor er flere andre lande også meget interesseret i vores ”hygge”, og ”How to hygge” og lignende bøger bliver solgt som varmt brød omkring i verden og specielt i Storbritannien. Hygge blev faktisk næsten kåret til årets ord af The Oxford Dictionaries i 2016, hvor det kun blev overgået af ”Post-truth”.
Et eksempel på hygge herhjemme kunne jo være en kop kaffe, at ligge et puslespil, bruge tid med sin familie og venner, gå en tur eller spille et brætspil med folk man holder af. Der er mange måder at hygge sig på, men det er stadig en gåde for folkefærd uden for Danmark, hvordan dette fænomen hænger sammen. Det kræver dog oftest en oplevelse fremfor en forklaring, hvis de skal forstå det. Roden til nysgerrigheden hos andre lande kan samtidig hænge sammen med, at Danmark ofte er blandt de lykkeligste lande i verden.
Så om du er til fisketure, spille spil med familie og venner, samle på Pokémon kort, madlavning, en kop kaffe, et glas vin, se en film eller serie eller noget helt andet, så bærer du hyggen med videre.